Bandenservice

Bandenservice

Heeft u een auto met winterbanden? Dan vindt er twee keer per jaar een bandenwissel plaats. In het voorjaar worden de winterbanden vervangen door zomerbanden. En vlak voor de winter vindt het tegenovergestelde plaats. Bent u op zoek naar een autogarage die voor u deze bandenwissel op de juiste manier kan verzorgen? Bij Autobedrijf Harm Martens draaien wij daar onze hand niet voor om. Bovendien regelen we niet alleen het verwisselen van de banden, ook de opslag van de banden is iets waarvoor u bij ons terecht kunt.

Banden wisselen: u kunt erop wachten

Maak bij ons voor het verwisselen van uw autobanden telefonisch of online een afspraak. Op de bewuste dag van de afspraak brengt u uw auto naar ons en gaan wij voor u aan het werk. Een bandenwissel gaat doorgaans redelijk snel. U kunt bij ons ook wachten totdat het werk verricht is. We checken bij elke bandenwissel ook of de diepte van het profiel en de spanning op de banden nog goed zijn. Zo niet, dan kunnen we direct waarschuwen als de banden oud en versleten zijn aan vervanging toe zijn. Een veilig idee.

Wanneer banden wisselen?

Vaak wachten mensen net even te lang als ze hun autobanden willen omwisselen. Op het moment dat het bijvoorbeeld gaat ijzelen of sneeuwen, komt u er ineens achter dat u nog op zomerbanden rijdt. Houd daarom de algemene stelregel aan: winterbanden werken beter dan zomerbanden als dat de temperatuur lager wordt is dan 7 graden. Houd dus vooral de buitentemperatuur in de gaten en laat het niet afhangen van sneeuw en gladheid.

Bandenopslag

Als u bij Autobedrijf Harm Martens twee maal in het jaar een bandenwissel laat doen, kunt u die banden ook meteen bij ons laten opslaan. Wij beschikken namelijk over een eigen bandenopslagruimte. Bij ons weet u zeker dat uw banden voldoende droog, goed gekoeld en bovenal ook verzekerd opgeslagen zijn. Handig, want zo heeft u zelf geen last van alle ruimte die vier autobanden + eventueel velgen in beslag kunnen nemen. Ook hoeft u niet bang te zijn voor beschadigingen als u de banden gaat vervoeren en bespaart u uzelf twee keer sjouwen met zware banden.

Uitlijnen

Nog te weinig bestuurders kennen de voordelen van een goed uitgelijnd voertuig. Toch is uitlijnen net zo belangrijk als het kiezen van de juiste banden.

Wanneer is uitlijnen nodig?

  1. Als de banden een onregelmatig slijtagepatroon vertonen
  2. Als u bij rechtuit rijden steeds wat bij moet sturen
  3. Als u een aanrijding heeft gehad of bijvoorbeeld tegen een stoeprand bent gereden

Meer weten over uitlijnen? Lees verder ❭

Bandenservice Autobedrijf Harm Martens